Verplicht thuis..

Ik ga gewoon verder waar ik gebleven ben, ookal heb ik een tijdje niks van me laten horen. Dus de vrijdagavond kwam mijn nichtje langs om te eten en borrelen. We hadden elkaar al een tijdje niet meer gezien, ook door de drukte, en het was weer als vanouds gezellig. Bij mij thuis een hapje gedaan om vervolgens naar het ‘t Gerecht in het centrum te gaan. Drankjes en hapjes werden ook daar genuttigd en we hadden ook het vragenspel “openhartig” meegenomen en dat maakt de avond toch weer interessanter dan gedacht. Kortom, gezelligheid op en top. Rond een uur op 23 zijn we naar huis gegaan en na gedag te hebben gezegd ben ik nog snel onder de douche gesproken en wou ik gaan slapen.

Altijd lekkere hapjes bij ‘T Gerecht

De wekker ging de zaterdagochtend gewoon weer want ik had een wandeling in de planning. De derde struuntocht van de reeks zou deze zaterdag plaats vinden. En ik werd wakker met een lichte kater maar ik heb toch de 15 kilometer gedaan. Ook leuk om te zien dat ik weer met de zelfde dame en meneer liep en de groep bestond uiteindelijk in 6 personen. Ik ben natuurlijk de jongste van het stel maar gezellig was het zeker. We hebben allemaal een beetje dezelfde tempo dus dat is alleen maar perfect. Ik kan je natuurlijk vertellen over het praten en wandelen maar dan kan je net zo goed de boeken van Lord of the Rings lezen dus hier komen gewoon een paar foto’s.

De groep
Tuin van Oranjestein

Na de wandeling ben ik naar mijn ouders gegaan om te eten en merkte dat ik toch echt te veel heb gedaan, mijn heupen waren gevoelig en mijn benen voelden snel stijf aan. Maar goed, wel gedaan en daar gaat het om. De rest van de dag had ik niks in de planning maar helaas liep het anders. Ik had opeens een plas water op mijn keukenblad liggen. Ik heb alles nagekeken en kon gelukkig niks bij mij vinden maar dat betekend dat het van boven komt. De druppen hingen aan de kozijnen. Ik snel naar de bovenburen gelopen om te zeggen dat zij lekkage hebben. Niemand was thuis. Nou, lekker kut. Na wat meerdere mensen te hebben benaderd en niet veel mensen zijn op zaterdagmiddag thuis raakte ik toch een beetje in paniek. Ik heb hier gewoon geen zin in want ik wou gewoon rustig op de bank zitten met mijn benen omhoog. Helaas, helaas. Het heeft mij de hele middag bezig gehouden. Bovenburen op den duur wel thuis en die hebben alles nagekeken. De vaatwasser is gaan lekken. Nou, fijn. Maar goed. Ze hebben het probleem opgelost en hopelijk blijft het hier bij. Zondag heb ik dan ook in het begin helemaal niks gedaan. Later in de middag ben ik naar mijn broer en schoonzus gegaan om de verjaardag van mijn broer te vieren en dat was alles. Wat ik wel meemaakte was dat ik de hele dag braakneigingen had als er weer iets gebeurd wat ik niet had voorzien zoals de lekkage van de bovenburen. Ik kan niks meer hebben. Ik ben op, leeg en moe. Die avond heb ik besloten om de volgende ochtend de huisarts te bellen want zo kan het niet verder. Zo gezegd, zo gedaan. Eenmaal aan het bureau bij mijn huisarts kwam alles als een stortvloed uit mijn mond. Ik heb zitten huilen bij elk woord wat ik zei, elk woord over wat ik voel, wat ik denk. Ze liet me praten en praten en het komt er op neer dat ik niet meer weet wat ik moet doen en ze heeft me geadviseerd om rust te nemen. Advies was 2 weken maar ik wou eerst zien wat 1 week rust met mij doet. En ik heb een afspraak bij de praktijk ondersteuner gemaakt zodat ik daar mijn verhaal kan doen en op die manier geholpen kan worden.

In de wachtkamer bij de huisarts

De rest van de dag was ik kapot. Ik heb mijn werk ingelicht, een vriend kwam nog tussen de middag langs om te horen en de rest van de dag heb ik werkelijk waar niks gedaan. Ik kon ook niet anders. Dinsdag precies hetzelfde. Slapen gaat slecht, mijn gedachtes slaan op hol maar gelukkig houden mijn darmen zich goed. Woensdag zei mijn moeder dat ik met haar mee moest gaan naar Bolsward, kan zij daar naar de schoonheidsspecialist gaan en ik kon even niks doen dan wat ronddwalen en genieten van het zonnetje dat heerlijk scheen. Ik belande uiteindelijk op het terras van de Wijnberg met een kopje thee en gebakje.

Terras Wijnberg in Bolsward
Lunch bij de Walrus in Sneek

Daarna zijn ik en mijn moeder naar Sneek gereden om bij Jan Sikkes wat stofjes op te halen want ik wil graag mijn eigen scrunchies maken. En daarna hebben we geluncht bij de Walrus. Halverwege de middag was ik thuis en helemaal gesloopt. En van wat? Zoveel heb ik niet gedaan. Maar goed, het is nu even echt niet anders. Donderdag had ik al in de planning om alleen maar op de bank te zitten, Gilmore Girls kijken en vooral rusten, heel veel rusten. Die avond wist ik nog niet dat ik zo ontzettend lekker zou gaan slapen. Vrijdag was ik nog steeds kapot en contact gehad met werk om te overleggen dat het beter is dat ik nog een week thuis blijf. Het is niet gezond dat ik van de allerkleinste dingen al zo moe kan zijn. Ik moet meer om mijzelf denken en nu alleen de dingen doen die ik wil doen. Waar ik energie van krijg. Tuurlijk worden er beperkingen opgelegd wegens het Corona virus maar lekker veel netflixen, boek lezen en andere inhuis creativiteit word wel gewoon gedaan. En nee mensen, ik ben niet bang voor het virus. Ik zoek de momenten uit om naar de supermarkt te gaan maar ik ga het niet uit de weg. Gewoon normaal blijven nadenken en ook ik doe mijn best om de verleiding tot hamsteren te weerstaan. Als de wc-papier op is dan ga ik wel onder de douche alles afspoelen, is toch hygiënischer en beter voor de gevoelige huid tussen onze billetjes. Ik heb dit maandenlang moeten doen tijdens mijn ziekteperiode en er is niks mis mee. Wel ga ik elke dag wandelen, misschien niet meer 10 kilometer maar ik ga wel wandelen. Gewoon gepaste afstand bewaren en zoek de momenten uit waar jij je prettig bij voelt.

Zonsondergang in Heerenveen

Bedankt voor het lezen en mocht jij je wandelavonturen willen delen op Instagram, gebruik dan #wandelendoetjegoed

Liefs,

Tanya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s