Mentale gezondheid

En daar zitten we dan, thuis en alleen. We? Ik. Ik en mijn huiskonijn Stampertje. Ondanks het advies van de praktijk ondersteuner waarmee ik praat, advies is leuke dingen doen waar ik energie van krijg, brengt meneer Rutte hier toch echt roet in het eten. En hierdoor word alles toch echt even een stukje zwaarder. Met de nieuwe regels word de bewegingsvrijheid toch kleiner maar niet onmogelijk maar ik word er wel in belemmerd, zoals de rest van Nederland. Het komt er nu wel op neer dat ik mentaal sterk ben. Wat niet elke dag goed lukt. Omdat wandelen nog steeds niet verboden is, en ik vind mijn mentale gezondheid heel belangrijk, ga ik toch regelmatig naar buiten om even een rondje te wandelen. Wel met de gepaste afstand en alleen. Ik ga met mijn camera op pad en muziek in mijn oren en hier moet ik het mee doen. Meer zit er nu even niet in. Ik kom de dag door met een kleine planning. Ik slaap tot ik wakker word, geen wekker maar gelukkig mijn buren wel dus uitslapen tot de middag zit er echt niet in. Daarna ga ik gewoon ontbijten zoals altijd, zet netflix aan en later in de ochtend een kopje koffie. Het is ook geen straf om op mijn balkon te zitten met het zonnetje.

Maar ik voel de belemmering van de regels wel. En ja, ik ben me heel bewust van het feit dat er een virus de ronde gaat. Echt! Daarom hou ik me ook netjes aan de regels. Maar op deze manier kom ik niet aan mij rust, niet de rust die ik graag had willen hebben. Het is niet anders, heel Nederland zit hier in en dit is accepteren en weer doorgaan. Mijn dagen bestaan uit niks anders dan netflix, boek lezen, kopje koffie drinken en wandelen. Beetje internetten doe ik natuurlijk ook. Opzoek naar nieuwe boeken, 2 nieuwe nagellakjes besteld en veel met vriendinnen appen en geregeld met mijn oma videobellen. Gelukkig hebben we dit soort technologie waardoor we wel in contact kunnen blijven. Zo word deze situatie toch iets dragelijker. En, ik kijk het nieuws ook niet meer. Ik kijk helemaal geen TV meer. Ik keek nog wel RTL Boulevard maar aangezien je word platgegooid met het virus, heb ik besloten om daar ook niet meer naar te kijken. Ik werd er gek van, het maakte me nerveus en, ga dit eerlijk zeggen, depri. Omdat ik al mentaal niet lekker in mijn vel zit en dan dat soort nieuws te verwerken krijgen is zwaar. Heel zwaar. Dus ik focus op mijn mentale gezondheid en laat de boel gewoon de boel. Als er echt veranderingen gaan plaats vinden tot betrekking van de regels, krijg ik ze wel via andere mensen te horen en 1 keer per dag kijk ik op nu.nl. Het virus is serieus, ik neem het ook serieus maar elke dag naar dezelfde dingen kijken vind ik, persoonlijk, te heftig. En omdat ik het heftig vind, krijg ik hierdoor ook meer last van mijn darmen, ga niet goed voor mijzelf zorgen dus ik maak een goede keuze om meer afstand te nemen van de situatie.

Vast mijn melkflessen het daglicht laten zien..
Voorbereiding op rokjesdag

Ik ben heel veel aan lezen en mocht jij nog boek inspiratie willen hebben, hier komt mijn lijstje; Isteve, is een biografie hoe Apple tot stand is gekomen. Niet heel spannend maar mocht je interesse hebben is het wel een leuk boek. ‘T Hooge Nest, 2 zussen die uit de handen willen blijven van de nazi’s en doen heel veel om dit te voorkomen en helpen de mensen die om hulp vragen. Met gevaar voor eigen leven. En wanneer ze worden ontdekt, dat je leest hoeveel vertrouwen en liefde er voor elkaar is. Ik vond dit boek echt heel indrukwekkend. Debet van Saskia Noort, gewoon en lekker lezen boek. Spannend en het pakt je wel waardoor je wilt doorlezen. De hartsvriendin van Heleen van Royen, is ook een lekker lezen boek waar je niet al te veel bij na hoeft te denken. Zondagskind van Judith Visser, dit boek heeft mij wel aan het denken gezet. Dat je niet iemand moet beoordelen alleen maar omdat iemand zich anders gedraagt. Ook heeft dit boek de tranen bij mij los gemaakt. Leven met de wind mee van Jelle Hermus, gewoon een luchtig boek met info hoe ik naar mijn eigen gedachten kan kijken. Niet verkeerd om het in deze tijd te lezen mocht je ook tegen mentale dingen aanlopen. De tatoeëerder van Auschwitz van Heather Morris en Karin de Haas, een verhaal over de liefde in een concentratiekamp wat mij echt weer heeft doen geloven dat, in welke omstandigheden we bevinden er altijd een sprankje hoop is. Ook dit boek heeft mij echt geraakt en je wilt gewoon lezen wat er gebeurd en hoe het afloopt. Emma wil leven van Josha Zwaan, een waargebeurd verhaal waarvan ik de documentaire heb gezien en toen al veel indruk op mij heeft achter gelaten. Ik vond dit boek heel heftig om te lezen en heel goed dat dit er is. Ik heb zitten huilen ondanks dat ik al van te voren wist hoe dit afliep. Het is echt een heel heftig verhaal, vol met hoop, wanhoop en verdriet maar vooral met heel veel oneindige liefde. En nu ben ik bezig met Cilka’s keuze van Heather Morris en Karin de Haas. In het boek “de tatoeëerder van Auschwitz” komt de persoon Cilka voorbij en dit is haar verhaal. Over een vrouw die het speeltje is van een kampcommandant en wat zij doet om te overleven. Kortom, genoeg verhalen om te lezen om inhuis te vermaken en zoveel mogelijk contact met andere mensen te vermijden. En mocht je het echt even niet meer trekken om in huis te zitten, ga even een blokje om. Houdt je aan de regels en dan komt het goed.

Bedankt voor het lezen en mocht jij je wandelavonturen willen delen op Instagram, gebruik dan #wandelendoetjegoed

Liefs,

Tanya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s