Fietsen, infuus, fietsen en daarna wandelen..

Help! Wasmachine kapot. Hij doet nog wel wat maar ik vertrouw dat ding voor geen meter meer. Paniek, ik moet een wasmachine hebben. Wel zo handig. Dus bij mijn ouders samen op internet zoeken naar een wasmachine, waar ik op moet letten enzo. Ik kreeg altijd de “afdankertjes” vanuit de familie. Niks mis mee maar nu moet ik toch echt zelf eentje aanschaffen. Dat terwijl ik net lekker bezig ben met sparen en eigenlijk helemaal geen smak geld uit wil geven. Maar goed, wat moet dat moet. En natuurlijk heb ik deze dag ook even lekker sportief gedaan, de fiets gepakt en een rondje fietsen. Omdat ik nog steeds erg moe ben, heb ik de elektrische fiets gepakt.

Dinsdag was weer anders, ik ga weer langzaam beginnen met werken. Zo nu en dan een uurtje proberen en dan kijken hoe ik hier op reageer. Natuurlijk weer even sportief gedaan, gefietst. Goed geslapen heb ik niet gedaan, lichtelijk in paniek dus het was niet echt een fijne eerste probeer moment maar ik geef niet op.

Woensdag had ik het infuus. Ik werd een week van te voren gebeld door het ziekenhuis of ik het goed vond dat ik het infuus thuis kreeg. Ik vond het prima en ook netjes aangeboden aangezien ik er wel tegenop keek om naar het ziekenhuis te gaan. Dinsdagavond het huis samen met mijn moeder schoon gemaakt en woensdag rond 12.00 uur waren de dames van het UMCG bij mij aanwezig. Ik moet wel toegeven dat ik dit raar vind. Ik voelde me ook niet helemaal prettig ondanks dat ik gewoon thuis was. Ik weet niet of ik hier aan kan wennen als dit permanent word… Ik haal hierdoor wel het ziekenhuis in huis met de geuren en piepjes etc. Ik twijfel.. voor nu is het een perfecte oplossing! En echt complimenten aan de dames en aan het ziekenhuis dat ze door deze maatregel mij in bescherming hebben genomen. De rest van de dag was ik kapot en heb ik niks anders gedaan dan op de bank of stoel hangen.

Donderdag was ik nog wat “raar” van het infuus. Het ging allemaal niet zo soepel. Ik werd in de ochtend gebeld door de praktijk ondersteuner om weer het 1 en ander te bespreken en daar kwam ook weer veel aan het licht. Het is overduidelijk dat ik ook harder moet zijn voor mijzelf waardoor ik meer mijn eigen grenzen ga bewaken. Het is overduidelijk! Na een gesprek van 45 minuten aan de telefoon, heb ik de fiets gepakt en ben ik een rondje gaan fietsen. Even alles weer op een rijtje krijgen en loskomen van het gesprek. Daarna lunchen en een uurtje aan het werk. Deze dag viel me best zwaar en ik was helemaal uit mijn ritme omdat ik het infuus altijd op vrijdag heb.

Vrijdag was ook weer een dag met verrassingen. Even werken zoals gepland. Daarna kreeg ik een bericht van een vriend met een nieuwtje die ik niet zag aankomen en bracht mij uit balans. Even flink huilen, een andere vriend gebeld om mijn verhaal te doen en toen heb ik snel besloten om even te gaan fietsen. Even alles van mij af laten glijden. Na een uur was ik rustig en kon ik weer verder met de dingen die ik voor die dag had gepland. Lunchen en weer even werken. Toen was het voor mij dan ook eindelijk weekend. Best een heftige week met veel verrassingen en toch was het enigszins wel fijn om weer iets van ritme of regelmaat te hebben. Nou ja, regelmaat.. dat was er nog niet maar die komt vast aankomende week wel weer.

Zaterdag heb ik besloten om lekker te gaan wandelen. Ik ben dit keer naar Sint Nicolaasga te rijden en ik kwam daar echt bijna niemand tegen. Ik was er ook vroeg maar toch… je kan altijd mensen in het bos verwachten. Het was heerlijk, rustig, heerlijk tempratuurtje en gewoon genieten. Niet de snel wandelen maar gewoon rustig aan doen. Dit herken ik niet van mijzelf maar toch is het mij gelukt. Nog even bij het water op het bankje gezeten en genieten van het zonnetje. Eind van de ochtend was ik weer terug en heb ik op mijn balkon nog lekker genoten van het zonnetje. Vandaag, zondag, niks anders gedaan dan in de zon liggen en gewoon chillen. Niks moet, alles mag en gewoon keihard genieten. Muziek geluisterd, daarna even een boek lezen en eind van de middag de eerste BBQ van 2020 is ook een feit geworden. Ik ben hier zo aan toe mensen, niet normaal. Wat is de zon toch heerlijk! Genieten!!

Bedankt voor het lezen en mocht jij je wandelavonturen willen delen op Instagram, gebruik dan #wandelendoetjegoed

Liefs,

Tanya

2 gedachten over “Fietsen, infuus, fietsen en daarna wandelen..

  1. Hoi Ingrid,
   Zodra ze binnen zijn, doen ze nog extra beschermkleding aan, ze prikken het infuus in, de nodige info controle zoals geboortedatum word gedaan. De vragen die ze je in het ziekenhuis worden gesteld, worden thuis ook gesteld. En zodra alles was gedaan heb ik heel gezellig met hun gekletst over alles. Ze zitten op veilige afstand van je vermaken zich prima. Ook had ik de koffie en thee klaarstaan, een lekker koek voor ieder.
   Groetjes 😊

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s